Jurist til udvikling af nye regler og initiativer på arbejdsmiljøområdet

Vil du være med til at udvikle reglerne om arbejdsmiljø? Interesserer du dig for forvaltningsret? Har du lyst til at arbejde i krydsfeltet mellem juridiske spidsfindigheder og politiske ønsker? Og vil du være med til at få juraen og de politiske ønsker til at virke ude i virksomhederne og for vores tilsynsførende? Så er den ledige stilling i Jura og Forenkling helt sikkert noget for dig.

Du bliver en del af et stærkt fællesskab

Du kan se frem til en alsidig hverdag i kontoret for Jura og Forenkling, hvor vi har et stærkt fagligt fællesskab. I samarbejde med dine kolleger kommer du til at løse mange forskellige meningsfulde juridiske opgaver, som bidrager til at fremme et sikkert og sundt arbejdsmiljø på de danske arbejdspladser.

Afhængigt af dine kompetencer og udviklingsønsker vil du kunne få opgaver såsom:

 • Foretage juridiske analyser og bidrage med din juridiske faglighed i opgaver og projekter på tværs af Arbejdstilsynet. Det kan eksempelvis være i forbindelse med udvikling af nye regler, nye tilsynsindsatser eller ny IT-understøttelse.
 • Udarbejde lovforslag, bekendtgørelser og vejledninger på arbejdsmiljøområdet
 • Fortolke og besvare spørgsmål om arbejdsmiljøreglerne – fx spørgsmål fra vores tilsynscentre, arbejdsmarkedets parter eller pressen
 • Ministerbetjening, herunder bidrage til oplæg til brug for politikudvikling, svar til Folketinget, samråd mv.
 • Forvaltningsretlige opgaver, herunder aktindsigtssager og understøttelse af en stærk forvaltningskultur

Vi sørger for at sammensætte din opgaveportefølje og din kompetenceudvikling, så du løbende kan dygtiggøre dig – uanset om du har nogle års erfaring eller kommer lige fra eksamensbordet.

Hvem er vi?

I Arbejdsmiljøfagligt Center (AFC) udvikler og formidler vi regler om arbejdsmiljø og arbejdsmiljøfaglig viden for løbende at betjene beskæftigelsesministeren og for at understøtte virksomhedernes arbejdsmiljøindsats samt Arbejdstilsynets tilsyn. Det sker i samarbejde med bl.a. vores departement, arbejdsmarkedets organisationer og andre myndigheder. AFC består af en række kontorer, som har et tæt og godt samarbejde om opgaveløsningen.

Kontoret for Jura og Forenkling består af 22 medarbejdere, hvoraf de fleste er jurister. Vi har det overordnede ansvar for arbejdsmiljøloven og en række bekendtgørelser. Vi har også det overordnede ansvar for de juridiske rammer for tilsynet, herunder Arbejdstilsynets reaktionsmuligheder, og vi bistår de andre kontorer i AFC med juridisk sparring, deltager i projekter på tværs af Arbejdstilsynet og løser opgaver inden for forvaltningsret, GDPR og informationssikkerhed.

Om dig

Vi forestiller os, at du

 • er cand.jur. eller har en anden relevant juridisk baggrund
 • har et højt fagligt niveau
 • har et par års erfaring eller er nyuddannet
 • har en proaktiv og analytisk tilgang til arbejdet
 • har en god procesforståelse og interesserer dig for krydsfeltet mellem politik og jura
 • er fagligt nysgerrig og har mod på at opsøge viden og bevæge dig ind på nye juridiske områder

Men det vigtigste er, at du har blod på tanden og let ved at samarbejde – resten skal vi nok lære dig.

Løn- og ansættelsesvilkår

Stillingen er en fast fuldtidsstilling. Vi håber, du har mulighed for at starte hos os senest den 1. december 2023.

Du bliver ansat som fuldmægtig efter overenskomsten for akademikere i staten.

Vi holder til på Østerbro i København.

Har du spørgsmål til stillingen?

Har vi fanget din interesse, så tøv ikke med at kontakte os.

Har du spørgsmål til stillingen, så kontakt souschef Heidi Tange på tlf. 7220 8770 eller mail het@at.dk.

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, er du velkommen til at kontakte fuldmægtig Tina Kjærsgaard i Beskæftigelsesministeriets HR på tlf. 5162 2762.

Sådan søger du

Vi ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede ansøgere uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Vi håber, at du bliver en del af holdet. Send derfor din ansøgning, eksamensbeviser og CV senest den 29. september 2023.

Vi forventer at afholde 1. samtaler i uge 40 og 2. samtaler i uge 41.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Del på: